Τηλ. Παραγγελίας

Λιπαρή επιδερμίδα: Αιτίες και αντιμετώπιση

Λιπαρή επιδερμίδα δεν είναι λίγες οι γυναίκες που υποφέρουν απο αυτή, με αποτέλεσμα να τους δημιουργεί μια δυσκολια και κυρίως στον καθαρισμό και στο μακιγιάζ του προσώπου τους.

Α) Λιπαρη επιδερμιδα, τι ειναι?

Με τον όρο λιπαρή επιδερμίδα εννοούμε το δέρμα που χαρακτηρίζεται από ανοιχτούς πόρους και υπερβολική έκκριση σμήγματος. Χαρακτηριστικό αυτού του τύπου δέρματος είναι η γυαλάδα του δέρματος, ενώ παράλληλα δείχνει τραχύ και με πολλές ατέλειες (σπυράκια, μαύρα στίγματα). Η λιπαρότητα εμφανίζεται συνήθως στην εφηβεία αλλά και σε ενήλικες γυναίκες, κυρίως όταν υπάρχουν ορμονικά προβλήματα.

Β) Ποιά είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα?

  1.  Γυαλάδα
  2. Ανοιχτοί πόροι
  3. Μαυρα και άσπρα στίγματα
  4. Σημάδια ακμής

Γ) Τι την προκαλεί?

Η λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικούς παράγοντες. Καταρχάς, έχει να κάνει με τον ξεχωριστό τύπο δέρματος: κάποιες γυναίκες δηλαδή γεννιούνται με λιπαρή επιδερμίδα .Η λιπαρή επιδερμίδα επίσης μπορεί να εμφανιστεί μετά από χρήση συγκεκριμένων καλλυντικών.

Δ) Πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε ?

Πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε την λιπαρή επιδερμίδα

1)Μάσκες αργύλου

Βοηθούν αποτελεσματικά, αφού απορροφούν τη λιπαρότητα, απομακρύνουν την περίσσεια σμήγματος και συσφίγγουν τους πόρους.. αρκεί να μην χρησιμοποιούνται στην περιοχή γύρω από το στόμα και τα μάτια, που είναι οι πιο ευαίσθητες ζώνες του προσώπου.

2)Καλλυντικη περιποιηση για λιπαρη επιδερμιδα

Η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ένα κατάλληλο σαπούνι,μια λοσιόν στυπτική και μια σμιγματορυθμιστική κρέμα προκειμένου να ρυθμίζονται οι παράγοντες του σμίγματος.
Απαραίτητη είναι παράλληλα η απολέπιση (peeling), μια-δυο φορές την εβδομάδα, ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και το τυχόν σμήγμα που εγκλωβίζεται στους πόρους. Καλό θα ήταν επίσης να χρησιμοποιούνται ενυδατικά serum -gel ή καθως και μια λεπτόρευστη κρέμα για ενυδάτωση.

3)Δερματολογικός καθαρισμός στο σπίτι

Εξειδικευμένη συσκευή δερμοαπόξεσης και επιδερμικού καθαρισμού με 3 λειτουργίες.

Η λειτουργία Peeling που χρησιμοποιεί συνεχόμενα κύματα υπερήχων απομακρύνοντας έτσι τα νεκρά κύτταρα και  διεγείροντας του ινοβλάστες ,η λειτουργία  Lifting χρησιμοποιεί τα παλλόμενα κύματα υπερήχων για την αύξηση της διαπερατότητας του δέρματος, βοηθώντας στην καλύτερη απορρόφηση των κρεμών ή λοσιόν θεραπείας,καθως και την λειτουργία ιοντοφόρεσης  από θετικά και αρνητικά ιόντα που καθαρίζουν την επιδερμίδα από ρύπους.

4)Καθαρισμος προσωπου

Ο βαθύς καθαρισμός απομακρύνει απο την λιπαρή επιδερμίδα,την περίσσια σμίγματος ,κερατίνης και των νεκρών κυττάρων. Κατά μέσο όρο ο καθαρισμός σε μια λιπαρή επιδερμίδα θα πρέπει να γίνεται κάθε 3-4 μήνες.

Σχολιάστε

Item added to cart.
0 items - 0,00
[]