Τηλ. Παραγγελίας

Ακμή: Πότε εμφανίζονται και πότε εξαφανίζονται τα σπυράκια

Πώς αναπτύσσεται η ακμή;

Η ακμή δημιουργείται στους θύλακες των τριχών, δηλαδή στα «κανάλια» μέσα από τα οποία βγαίνει η τρίχα και στα οποία εκκρίνουν το περιεχόμενό τους οι σμηγματογόνοι αδένες (παράγουν το «λίπος» του δέρματος).

Οταν αυτά τα «κανάλια» αποφραχθούν από μια μάζα κυττάρων και σμήγματος δημιουργείται ο φαγέσωρας, που είναι το πρώτο στάδιο σε κάθε σπυράκι και εμείς το βλέπουμε ως λευκό ή μαύρο στίγμα (τα μαύρα στίγματα πολλοί τα αποκαλούν «μπιμπίκια»).Οταν δημιουργηθεί ο φαγέσωρας μπορεί να προκληθεί φλεγμονή, ενώ το βακτήριο της ακμής (λέγεται προπιονοβακτηρίδιο) που φυσιολογικά υπάρχει στο δέρμα, αλλά σε χαμηλά επίπεδα, βρίσκει την ευκαιρία να αρχίσει να πολλαπλασιάζεται.

Πόσα είδη υπάρχουν;

Υπάρχουν τρία κύρια είδη. Το πρώτο είναι η φαγεσωρική ακμή, δηλαδή αυτή που έχει μόνο τα λευκά και μαύρα στίγματα που προαναφέρθηκαν.

Το δεύτερο είδος είναι η φλεγμονώδης ακμή, που χαρακτηρίζεται από κόκκινα σπυράκια (επιστημονικά λέγονται βλατίδες) και σπυράκια με πύον (αυτά λέγονται φλύκταινες).

Αν, τέλος, στο πλαίσιο της φλεγμονώδους ακμής αναπτυχθούν οζίδια και κύστεις, τότε αρχίζει η κυστική ακμή που είναι και η πιο δύσκολη μορφή της.

Πού οφείλεται;

Οι κύριες αιτίες της φαίνεται πως είναι ορμονικές, Η κληρονομικότητα επίσης παίζει κάποιον ρόλο, ενώ μερικά φάρμακα όπως η κορτιζόνη μπορεί να προκαλέσουν εξάνθημα που μοιάζει με ακμή (λέγεται ακμοειδές εξάνθημα).Τα καλλυντικά και τα τοπικά προϊόντα με λιπαρά συστατικά μπορεί να ενεργοποιήσουν την ακμή στα άτομα με προδιάθεση για την εμφάνισή της, καθώς και να την επιδεινώσουν σε όσους ήδη την έχουν.

Πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε τήν ακμή;

ακμή
Μάθε πώς θα απαλλαγείς από τα σπυράκια με την καταλληλη θεραπεια για την ακμή.

1. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Χορηγείται ένα ή περισσότερα φάρμακα, σε συνδυασμούς που καθορίζει ο γιατρός για κάθε ασθενή ξεχωριστά.Το κύριο φάρμακο είναι τα ρετινοειδή (ισοτρετινοΐνη). Μπορεί επίσης να χορηγηθούν αντιβιοτικά και, στα κορίτσια, αντισυλληπτικά .

2. ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΤΖΕΛ

Αυτό το είδος της θεραπείας έχει καλά αποτελέσµατα στους εφήβους, που συνήθως αντιµετωπίζουν το συγκεκριµένο πρόβληµα για ένα έως τέσσερα χρόνια, εξαιτίας της αλλαγής των επιπέδων των ορµονών τους και της αύξησης της παραγωγής φυσικών ελαίων από τους θύλακες.

3. ΟΙΚΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ

Eίναι ένα καινοτόμο στυλό δερματολογικής διόρθωσης – επούλωσης  με εξειδικευμένο  μπλε φως με θερμότητα  που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να πείτε ένα οριστικό τέλος στα ανεπιθύμητα σπυράκια ακμής.

Χρησιμοποιεί εξειδικευμένο blue light led 2ης γενιάς παρέχοντας αποτελεσματική

θεραπεία φωτοανάπλασης και καταπολέμησης της ακμής.

Είναι ήπιο στο δέρμα  και δίνει λύση μέσα σε 24 ώρες στα ανεπιθύματα σπυράκια

στο πρόσωπο και την πλάτη έτσι ώστε να μπορείτε να είσαστε τέλειες-οι κάθε στιγμή.

4. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ ΜΕ LASER

Η θεραπεία ακμής με laser συνδυάζει το έντονο παλµικό φως µε τις ραδιοσυχνότητες ώστε να καθαριστούν πλήρως οι πόροι και να εξαχθεί η υπερβολική λιπαρότητα, καταστρέφοντας παράλληλα τα βακτηρίδια και ελαχιστοποιώντας την παραγωγή σµήγµατος.

Σχολιάστε

Item added to cart.
0 items - 0,00
[]