Τηλ. Παραγγελίας

Ρυτίδες. Τι να κάνω;

Ρυτίδες! Μία λέξη που άντρες και γυναίκες δεν αρέσκονται να ακούν. Είναι απόλυτα φυσιολογικό όμως και έρχονται αναπόφευκτα με το πέρασμα των χρόνων. Αν είστε από αυτούς που τους ενοχλούν, μάθετε τι τις προκαλεί και τρόπους να τις μειώσετε ή να τις εξαφανίσετε.

Ρυτίδες Ηλικίας.

Με το πέρασμα των χρόνων, η ανανέωση των κυττάρων του δέρματος γίνεται πιο αργά και η εσωτερική στοιβάδα του, το χόριο, τείνει να γίνεται πιο λεπτό. Αυτό επιβαρύνει την ελαστικότητα και τη δομή του.

Το ώριμο δέρμα επίσης, αρχίζει να χάνει την υγρασία του, παράγει λιγότερο λάδι και καθυστερεί να επουλώσει τυχόν πληγές. Όλα αυτά συντελούν στην εμφάνιση ρυτίδων.

Ρυτίδες έκφρασης.

Οι κάθετες γραμμές μεταξύ των φρυδιών ,οι μορφασμοί,και αυτές στα πλαϊνά των ματιών σας ,πόδι της χήνας, προκαλούνται από μυϊκές συσπάσεις του προσώπου. Το χαμόγελο, οι γκριμάτσες, οι διάφορες εκφράσεις δημιουργούν ρυτίδες και όσο περνάει ο καιρός γίνονται πιο έντονες.

Ρυτίδες από τον ήλιο.

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, χωρίς καθόλου ή μικρή προστασία, προκαλεί ρυτίδες. Για να τις αποφύγετε, μείνετε μακριά από τον ήλιο μεταξύ των ωρών 10.00-14.00 το πρωί και φοράτε καθημερινά αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30+, όλο το χρόνο, ακόμα και το χειμώνα και τις μέρες με συννεφιά. Το καλοκαίρι φοράτε πάντα καπέλο όταν βγαίνετε έξω και καλύπτετε το σώμα σας όσο το δυνατόν περισσότερο, φορώντας μακριά μανίκια και παντελόνια.

Ρυτίδες από το κάπνισμα.

Το κάπνισμα καθυστερεί την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα σας, το οποίο είναι το κλειδί της αναδόμησης των κυττάρων. Η καθυστέρηση αυτή είναι η αφορμή της εμφάνισης των ρυτίδων. Αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος να κόψετε το κάπνισμα ή ακόμα καλύτερα μην το αρχίσετε καθόλου.

Ποιές θεραπείες υπάρχουν για τις ρυτίδες;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να μειώσετε ή να εξαφανίσετε τις ρυτίδες, η φροντίδα του δέρματος έιναι σημαντική οπότε παρακάτω σας προτείνουμε μερικές:

  • Δερμοαπόξεση (απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων) και λήψη φαρμακευτικών χαπιών (για καθαρισμό του δέρματος). Είναι δύο κλασσικές μέθοδοι που εφαρμόζονται συχνά για τη βελτίωση και λείανση της επιδερμίδας όσων έχουν ρυτίδες.
  • Εφαρμογή τεχνολογιών όπως Laser , RF, cavitationκ.α. Π.χ Ένα επεμβατικό laser περνάει στο χόριο και αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου. Αυτή η μέθοδος αφήνει την επιδερμίδα άθικτη και έτσι έχουμε γρήγορη επούλωση των πληγών.
  • Θεραπεία Botox. Με αυτή τη μέθοδο μειώνεται η κίνηση των μυών που βρίσκονται γύρω από το στόμα, τα μάτια, το μέτωπο και έτσι αποφεύγεται να μετατραπούν οι ρυτίδες έκφρασης σε μόνιμες. Γεμίζουν με ένεση τα αυλακώσεις που έχουν δημιουργηθεί, ειδικά γύρω από το στόμα και το μέτωπο και έτσι οι ρυτίδες γίνονται λιγότερο ορατές. Βοηθούν στην αύξηση του κολλαγόνου και έτσι βελτιώνεται η υφή και η όψη του δέρματος.
  • Οικιακές συσκευές ομορφιάς. Αν θέλετε να αποφύγετε τις επεμβατικές μεθόδους, υπάρχουν οι οικιακές συσκευές ομορφιάς με αποτελέσματα αντάξια αυτών των επεμβατικών και το κυριότερο είναι ότι η χρήση τους γίνεται στην άνεση του σπιτιού σας.

Όποια μέθοδο και να διαλέξετε να ακολουθήσετε, φροντίστε να είναι εκείνη που σας ταιριάζει καλύτερα. Και μην ξεχνάτε, ότι βασικό ρόλο στην υγεία σας και κατ’ επέκταση και της επιδερμίδας σας παίζει η σωστή διατροφή και η κατανάλωση πολύ νερού.

Σχολιάστε

Item added to cart.
0 items - 0,00
[]