Τηλ. Παραγγελίας

Τριχόπτωση! Αίτια και Αντιμετώπιση.

Όλοι μας, καθημερινά, χάνουμε τρίχες από το σώμα μας και κυρίως τα μαλλιά μας. Παρατηρούμε έντονη τριχόπτωση στο ντους, όταν τα στεγνώνουμε, σε ένα γρήγορο βούρτσισμα και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί οι τρίχες πρέπει να ανανεώνονται και να βγαίνουν καινούργιες υγιείς και δυνατές. Η μεγάλη και αρκετά συχνή όμως πτώση των μαλλιών μας, μπορεί να είναι ένα σημάδι ενός πιο σοβαρού προβλήματος που χρήζει ιατρικής παρακολούθησης από δερματολόγο και πιθανώς θεραπείας. Εμείς σας παρουσιάζουμε 9 λόγους που μπορεί να οφείλεται το πρόβλημα αυτό και πως θα το αντιμετωπίσετε:

1. Ορμονικές Διαταραχές.

Ορμονικές διαταραχές, κυρίως για τις γυναίκες, μπορεί να προκληθούν κατά τη διάρκεια ή μετά από εγκυμοσύνη, κάποιο σοβαρό χειρουργείο, απότομη απώλεια βάρους, έντονο στρες, λήψη ισχυρών φαρμάκων και παρατηρείται συνήθως στο λούσιμο ή στο βούρτσισμα. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να παρατηρηθεί σε διάστημα 6 εβδομάδων με 3 μήνες μετά το εκάστοτε συμβάν. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, τα μαλλιά πέφτουν γρηγορότερα απ’ ότι συνήθως και έτσι τα νέα που βγαίνουν είναι λιγότερα και δεν αρκούν να καλύψουν την τριχοφυΐα που υπήρχε πριν.

Τι να κάνω: Σε περιπτώσεις όπως η εγκυμοσύνη ή το χειρουργείο, πρέπει να περιμένετε μέχρι να σταματήσει η τριχόπτωση σταδιακά. Αν ευθύνεται η φαρμακευτική αγωγή που παίρνετε, μιλήστε στο γιατρό σας για πιθανή ελάττωση της δόσης. Αν ευθύνεται το στρες προσπαθήστε να το ελαττώσετε και ακόμα καλύτερα να το αποφύγετε.

2. Κληρονομικότητα.

Τριχόπτωση που οφείλεται σε κληρονομικότητα (androgeneticalopecia) είναι ένα πολύ γνωστό φαινόμενο.

Το γονίδιο μπορεί να κληρονομηθεί από τη πλευρά του πατέρα ή της μητέρας και σε πιο σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να το έχουν και οι δύο μεριές. Άνθρωποι με αυτό το χαρακτηριστικό, ξεκινώντας μάλιστα από τα 20 έτη τους, τείνουν αρχικά να αραιώνουν οι κρόταφοι, αργά στην αρχή και με τη πάροδο των χρόνων εξαπλώνεται.

Τι να κάνω: Καθυστερήστε την απώλεια μαλλιών απλώνοντας μινοξιδίλη (minoxidil) στο κεφάλι σας δύο φορές την ημέρα. Το φάρμακο αυτό ενδείκνυται και για άντρες και για γυναίκες παρόλο που στις γυναίκες πρέπει να δίνεται σε μικρότερες δόσεις και φυσικά να απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της λοχείας.

3. Συχνό λούσιμο και styling.

Το συχνό λούσιμο, το styling και το στέγνωμα με σεσουάρ μπορεί να βλάψει την τρίχα των μαλλιών σας. Η υπερβολική ζέστη και τα χημικά σπάνε την τρίχα με αποτέλεσμα να πέφτει. Συχνά, αρκεί και μόνο συνδυασμός της περιποίησης των μαλλιών σας –κερατίνη, βαφή, σεσουάρ- ώστε να τα καταστρέψετε.

Τι να κάνω: Αποφύγετε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με καυτό αέρα. Προγραμματίστε το σεσουάρ σας στην ένδειξη με χλιαρό αέρα και στη χαμηλή σκάλα και ελαττώστε την χρήση (αν κάνετε) του σίδερου για τα μαλλιά. Μη ξανοίγετε τα μαλλιά σας παραπάνω από δύο τόνους απ’ ότι το φυσικό σας χρώμα: οι παραπάνω τόνοι περιέχουν περισσότερα χημικά που προκαλούν μεγαλύτερη βλάβη. Αν χρησιμοποιείται τζελ ή λακ, μετά τη χρήση βουρτσίστε αμέσως τα μαλλιά σας ώστε να μην προλάβει να στεγνώσει πάνω τους, γιατί θα σκληρύνουν και αυτό θα προκαλέσει το σπάσιμο τους όταν προσπαθήσετε να τα χτενίσετε.

4. Έλλειψη βιταμινών.

Όλο το σώμα χρειάζεται τις απαραίτητες βιταμίνες για να αναπτυχτεί και να παραμένει υγειές και σφριγηλό. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά σας. Η κακή διατροφή συντελεί στην απώλεια των τριχών και κυρίως η έλλειψη της βιταμίνης Α (σε ότι αφορά τα μαλλιά) τα κάνει να γίνονται αδύναμα και κατά συνέπεια να πέφτουν.

Τι να κάνω: Υπάρχουν πολλές πηγές ενέργειας πλούσιες σε βιταμίνη Α, όπως τα ψάρια, το κρέας και τα αυγά, κόκκινα και πράσινα (π.χ. πιπεριές, μαρούλι). Αν είστε χορτοφάγοι υπάρχουν στο εμπόριο πολλά συμπληρώματα διατροφής που μπορείτε να πάρετε για να αναπληρώσετε.

Φυσικά μεγάλο ρόλο ως αίτια της τριχόπτωσης παίζουν και οι εποχές, την άνοιξη και το φθινόπωρο είθισται να έχουμε απώλειες. Άλλη μια πολύ καλή λύση για αντιμετώπιση είναι προϊόντα που υπάρχουν στο εμπόριο, όπως λοσιόν, ειδικά σαμπουάν που βοηθούν στις πιο ήπιες περιπτώσεις. Επίσης, υπάρχουν αποκλειστικά προϊόντα για την αντιμετώπιση της απώλειας μαλλιών, οικιακές συσκευές ομορφιάς, με καταπληκτικά αποτελέσματα που θα πείτε αντίο για πάντα στη τριχόπτωση, και το σημαντικότερο στην άνεση του σπιτιού σας. Η καλή κατάσταση των μαλλιών σας δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά σημαντική και για την υγεία σας.

Σχολιάστε

Item added to cart.
0 items - 0,00
[]