Τηλ. Παραγγελίας

Αποτρίχωση. Μάθετε τους καλύτερους τρόπους και επιλέξτε!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Η αποτρίχωση είναι ένα θέμα που προσελκύει πολλές γνώμες και απόψεις. Απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους όλων των ηλικιών που έχουν τριχοφυΐα, λίγη ή πολλή, σε διάφορα μέρη του σώματος τους. Ποιός όμως είναι ο καλύτερος τρόπος να απομακρύνετε τις ανεπιθύμητες τρίχες; Ανεξάρτητα αν κάνετε ξύρισμα, κερί, τη μέθοδο της κλωστής, ή καινούργιες τεχνολογίες για την αποτρίχωση καλό είναι να επιλέγετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα. Φυσικά, σε όλες τις παρακάτω μεθόδους που σας αναφέρουμε, υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά.

Ξύρισμα.Το ξύρισμα είναι μια διαδικασία που γίνεται με το ξυράφι, κόβοντας την τρίχα στην επιφάνεια του δέρματος. Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και είναι η πιο γρήγορη μέθοδος, ιδανική κυρίως για άντρες, που τους αρέσει η αίσθηση του δέρματος τους μετά το ξύρισμα.

Θετικά: Το ξύρισμα είναι μια οικονομική λύση. Αν το κάνετε σωστά, δεν πονάει καθόλου και είναι ιδανική ακόμα και για πολύ κοντές τρίχες. Αρνητικά: Μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά τις τρίχες, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα. Οι τρίχες ξαναβγαίνουν πιο γρήγορα και πιο σκληρές από ότι πριν. Καλό είναι, τη πρώτη φορά που θέλετε να κάνετε αποτρίχωση, μη προτιμήσετε αυτή τη μέθοδο ειδικά αν έχετε μαύρες τρίχες γιατί ακόμα και μετά την εφαρμογή μπορεί η βάση της τρίχας να είναι ορατή λόγω του ότι κόβει την τρίχα και δεν την αφαιρεί ριζικά. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι επειδή γίνεται με ξυράφι, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να κοπείτε.

Κερί. Το κερί είναι μια μέθοδος που μας έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Απλώνετε λιωμένο κερί στην περιοχή που θέλετε να αποτριχώσετε και με τη βοήθεια πανιού ή ειδικών χάρτινων λωρίδων που τοποθετείτε πάνω στο κερί, τραβάτε και απομακρύνετε. Αυτή η μέθοδος συνιστάται σε αυτούς που έχουν σκούρες τρίχες ή σκληρές.

Θετικά: Με το κερί, η επανάκτηση της τρίχας είναι πιο αργή γιατί η αποτρίχωση γίνεται από τη ρίζα (θύλακας) και όχι με κόψιμο. Σε γενικές γραμμές, οι τρίχες θα ξαναεμφανιστούν μετά από 2 με 8 εβδομάδες, ανάλογα με τον τύπο τους και τη δική σας ορμονική προδιάθεση. Η μέθοδος με το κερί, μπορεί να είναι οικονομική αν επιλέξετε να την κάνετε μόνοι σας στο σπίτι. Αρνητικά: Άουτς! Η μέθοδος με το κερί είναι γνωστό ότι είναι επώδυνη, οπότε εξαρτάται από την αντοχή του καθενός. Επίσης, πρέπει να παρακολουθείτε καθημερινά τις περιοχές που αποτριχώνετε για πιθανή επανεμφάνιση μεμονωμένων τριχών.

Μέθοδος της κλωστής. Η μέθοδος της κλωστής είναι και αυτή πολύ παλιά, προερχόμενη από τη Μέση Ανατολή. Όπως λέει και η λέξη, γίνεται, χρησιμοποιώντας μια βαμβακερή κλωστή την οποία περιστρέφουμε γύρω από τη τρίχα και τραβάμε, απομακρύνοντας την έτσι από τη ρίζα. Προτιμήστε τη μέθοδο αυτή για μικρές περιοχές του σώματος και κυρίως για πρόσωπο, φρύδια ή μουστάκι.

Θετικά: Είναι πιο γρήγορη από το τσιμπιδάκι, συνήθως χρειάζονται μερικά λεπτά να αποτριχώσετε μια επιφάνεια όπως π.χ. το μουστάκι. Είναι μια οικονομική μέθοδος και πονάει όσο ένα τσίμπημα. Προτείνουμε να πάτε σε επαγγελματία, γιατί ταυτόχρονα με την αποτρίχωση θα σας προτείνει και το σχήμα των φρυδιών που ταιριάζει στο πρόσωπο σας. Αρνητικά: Η μέθοδος αυτή συνιστάται για αποτρίχωση μικρών περιοχών (φρύδια, μουστάκι). Δεν ενδείκνυται για μεγάλες περιοχές. Είναι επώδυνη για τους άντρες γιατί οι τρίχες του προσώπου τους είναι αρκετά σκληρές. Πρόσφατα, έχουν ακουστεί αμφιβολίες για το πόσο υγιεινή μέθοδος είναι. Έτσι, πριν κλείσετε κάποιο ραντεβού, καλό θα είναι να πληροφορηθείτε ή ακόμα καλύτερα να παρακολουθήσετε τον τρόπο που γίνετε. Αν δεν γίνει σωστά, υπάρχει κίνδυνος να μην αφαιρεθεί η τρίχα από τη ρίζα, απλά να κοπεί και να κάνει την επανεμφάνιση της πολύ γρήγορα.

Κρέμες Αποτρίχωσης. Οι κρέμες αποτρίχωσης είναι κατά κύριο λόγο χημικές και απομακρύνουν τη τρίχα από την επιφάνεια του δέρματος. Απλώνετε μικρή ποσότητα κρέμας στην επιφάνεια που θέλετε να αποτριχώσετε, την αφήνετε να δράσει για 5-10 λεπτά και μετά την αφαιρείτε με ένα πανί κατά προτίμηση ζεστό.

Θετικά: Είναι ο πιο ανώδυνος τρόπος αποτρίχωσης. Γρήγορη μέθοδος, για χρήση στο σπίτι και οι περισσότερες από αυτές τις κρέμες δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές.
Αρνητικά: Η επανάκτηση της τρίχας αργεί περισσότερο απ’ ότι στο ξύρισμα όχι όμως όσο στο κερί και τη κλωστή. Στα αρνητικά μπορούμε να βάλουμε και την μυρωδιά που έχει η κρέμα η οποία δεν είναι και τόσο ευχάριστη παρόλο που τα τελευταία χρόνια τείνει να βελτιωθεί. Χρειάζεται επίσης προσοχή στη χρήση της, να μην την αφήσετε στο δέρμα σας πάνω από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες, γιατί μπορεί να προκαλέσετε έγκαυμα.

Μόνιμοι τρόποι αποτρίχωσης: Λέιζερ και IPLΦωτόλυση. Για μόνιμα αποτελέσματα προτιμήστε τη μέθοδο του λέιζερ και της IPLφωτόλυσης. Το λέιζερ βασίζεται στην εκπομπή μιας μονοχρωματικής δέσμης φωτός, κόκκινου χρώματος πάνω στο δέρμα με σκοπό να κάψει την τρίχα από τον θύλακα. Η IPLφωτόλυση χρησιμοποιεί παλμικό φως για να καταστρέψει το θύλακα της τρίχας.

Θετικά: Είναι μέθοδοι αποτρίχωσης που χρησιμοποιούν συσκευές που παράγουν θερμότητα, για μόνιμα αποτελέσματα, αφήνοντας το δέρμα λείο και απαλό για πάντα. Αρνητικά: Και οι δύο τρόποι είναι επώδυνοι, λιγότερο όμως από ότι το κερί. Η εφαρμογή γίνεται σε ινστιτούτα ομορφιάς ή κέντρα αισθητικής και το κόστος είναι αρκετά υψηλό. Δεν είναι για όλους τους τύπους δέρματος και δεν συνιστάται αν η επιδερμίδα σας είναι σκούρα.

Επειδή όμως η τεχνολογία προχωράει πάντα μπροστά, υπάρχουν οικιακές συσκευές ομορφιάς, που σας εξασφαλίζουν μόνιμα αποτελέσματα, χωρίς πόνο, σε προσιτές τιμές και το σημαντικότερο, το κάνετε μόνοι σας στην άνεση του σπιτιού σας.

Όποια μέθοδο και να επιλέξετε από αυτές που σας προτείνουμε, βεβαιωθείτε ότι είναι η κατάλληλη για εσάς, να νοιώθετε άνετα κατά την εφαρμογή της και να έχετε τα επιθυμητά για εσάς αποτελέσματα. Μην ξεχνάτε, ΠΑΝΤΑ, μετά από κάθε εφαρμογή να απλώνετε στο δέρμα σας μια καλή ενυδατική κρέμα για να παραμένει η επιδερμίδα λεία και απαλή.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Σχολιάστε

Item added to cart.
0 items - 0,00
[]